fbpx

De ongeschreven regels bij het uitkiezen van een trouwkostuum

Staat binnenkort de grote dag voor je op de planning? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een trouwkostuum. Aangezien je niet elke dag een nieuw trouwkostuum uitkiest, is het wellicht ietwat onwennig. Je weet mogelijk niet zo goed waar je op moet letten of wat de actuele trends zijn.

 

In dit blogartikel laten wij je graag kennismaken met de belangrijkste ongeschreven regels.

Staat binnenkort de grote dag voor je op de planning? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een trouwkostuum. Aangezien je niet elke dag een nieuw trouwkostuum uitkiest, is het wellicht ietwat onwennig. Je weet mogelijk niet zo goed waar je op moet letten of wat de actuele trends zijn. Graag helpen wij je hier een handje bij. Dit doen we in eerste instantie door een divers aanbod van trouwkostuums aan te bieden. Daarnaast geven we je ook graag handige tips voor het uitkiezen van een trouwkostuum. In dit blogartikel laten wij je graag kennismaken met de belangrijkste ongeschreven regels.

Stem je overhemd op de trouwjurk af

Grote kans dat je niet weet wat voor trouwjurk je toekomstige vrouw gaat dragen. Grote kans echter dat bijvoorbeeld een familielid van je dit wel weet. Neem je familielid in dat geval mee tijdens het uitkiezen van een trouwkostuum Antwerpen. Wij horen dan graag van je familielid in welke kleur de jurk uitgevoerd is. 

 

Waarom? Omdat het een ongeschreven regel is dat de kleur van het overhemd en de kleur van de jurk hetzelfde zijn. Als je overhemd een net iets andere kleur heeft, oogt de jurk mogelijk vaal. Bij een trouwkostuum voor heren moet het overhemd daarom echt de juiste kleur hebben. Zo is een smoking kopen makkelijker. 

Schoenen en riem moeten bij elkaar passen 

Bij een trouwkostuum heren is het gebruikelijk om een riem te dragen. Deze riem moet qua kleur en qua patroon aansluiten op je trouwschoenen. Zorg er daarom voor dat je dit altijd in een ‘setje’ koopt. Nagenoeg alle trouwschoenen die aangeboden worden, worden gelukkig in combinatie met een passende riem verkocht. 

Kies voor een driedelig kostuum

Als bruidegom wil je ongetwijfeld de show stelen op de bruiloft. Jij en je toekomstige vrouw zijn het stralende middelpunt; de gehele dag draait om jullie. Tijdens de bruiloft kijkt bovendien iedereen naar jullie, dus zorg ervoor dat je trouwkostuum volledig naar wens is. Ons advies is om hierbij altijd voor een driedelig kostuum te kiezen.

 

Weinig andere bruiloftsgasten zullen een driedelig kostuum dragen. Je valt hierdoor in positieve zin direct op. Overigens zijn de meeste moderne kostuums al een driedelig kostuum.

Draag geen horloge of armsieraden

Bij een trouwpak worden de mouwen volledig op je armen afgestemd. Dit betekent dat je jasje vrij strak om de polsen zit; dit geldt eveneens voor je overhemd. Door de manchetknopen zit dit overhemd strak om de pols heen, waardoor er geen ruimte meer voor een horloge is. Laat daarom je horloge en eventuele andere armsieraden thuis. Het belangrijkste sieraad heb je al naast je staan tijdens de ceremonie; je aanstaande prachtige vrouw!

Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt trouwkostuum uit te zoeken in onze kostuumwinkel voor die mooiste dag van je leven!