Tenue de Ville dresscode

- BLOG

Tenue de Ville komt van het Franse “stadskledij”. Vroeger droeg men vaak dagelijks een donkerkleurig kostuum met bijpassende stropdas.
In het dagelijkse leven van nu wordt er meer casual chic gedragen waardoor Tenue de Ville meer gedragen wordt op speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld een bruiloft, receptie of opening.

Wat is tenue de ville dresscode?

De dresscode van Tenue de Ville is minder streng dan van de Black Tie, maar wel formeler dan een trui op een chino of jeans.

 

Met de Tenue de Ville dresscode kun je kiezen voor een trouwpak of een nette combinatie.
Het klassieke pak staat eigenlijk altijd goed en geeft een stijlvolle uitstraling. Kenmerkend is dat het één kleur bezit waarbij donkere, effen tinten het meest traditioneel zijn. Kies een bijpassend overhemd in een lichtere tint dan het pak, bijvoorbeeld wit of lichtblauw.

Combinatie tenue de ville

Als je liever kiest voor een combinatie, draag dan een nette broek in combinatie met een overhemd en een jasje. Houd je combioutfit rustig en kies voor gedekte kleuren zoals bijvoorbeeld een beige broek met een donkerblauw colbert. Ook bij een nette combinatie kies je het best voor een lichtblauw of wit overhemd.

Foto van Casual Chique/tenue de ville

Donkere kleuren tenue de ville

Bij de dresscode Tenue de Ville sluiten donkere effen kleuren het best aan. Marineblauw en donkergrijs zijn het meest traditioneel, maar bordeauxrood, lichtgrijs, camel en beige zijn een mooie aanvulling en kunnen ook prima worden gedragen.
Je kunt stellen dat hoe formeler de gelegenheid, hoe donkerder de kleur.

Man in geklede outfit met sigaar

Keep it simple!

Houd je outfit rustig. Een subtiel streepje of ruitje kan uiteraard, maar kies niet voor opvallende prints in felle kleuren.

Draag je outfit met een chique stropdas of kies voor een strikje. Een nette, stijlvolle gesp of veterschoen maakt je outfit af. Lees meer over 

Meer weten?

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt kostuum uit te zoeken voor die mooiste dag van je leven!