fbpx

Trouwen in een zwart trouwpak? Doen!

- BLOG

Het kan ongelooflijk chique zijn om te trouwen in een zwart trouwpak. Veel mensen kiezen bijna automatisch voor een kostuum in kleur. Een trouwpak in donkerblauw, bruin of grijs, maar dat hoeft natuurlijk niet.

 

Het kan ongelooflijk chique zijn om te trouwen in een zwart trouwpak. Veel mensen kiezen bijna automatisch voor een kostuum in kleur. Een trouwpak in donkerblauw, bruin of grijs, maar dat hoeft natuurlijk niet.

 

Een blauw trouwpak

De meest gekozen kleur voor een trouwpak is blauw. Al jaren is een blauw trouwpak favoriet bij bruidegommen van alle leeftijden en wordt het gekozen voor bruiloften in allerlei stijlen. Het is een neutrale kleur en staat veel mensen goed.

De laatste jaren zien we echter een trend dat bruidegommen kiezen voor kleur. Van beige en groen tot bruin of stijlvol bordeauxrood. Voor elke gelegenheid is er wel een geschikte kleur.

Trouwen in een zwart trouwkostuum

Wanneer je trouwt in een zwart trouwpak is het goed om te kijken naar het totaalplaatje. Wat straal je uit in een zwart kostuum? Hoe kom je over? En past het bij jou en de setting waarin je gaat trouwen?

In de basis is zwart een harde kleur. Het straalt tegelijkertijd power en elegantie uit. Het is immers niet voor niets dat een smoking altijd zwart is. Lees maar eens in het blog over de kenmerken en etiquette van een smoking. Bedenk wel dat zwart misschien iets te zwaar voor jouw huidtint kan zijn. Je zou er wat bleek door kunnen lijken. In dat geval kun je beter kiezen voor een lichtere variant in antraciet donker grijs. Je wilt er natuurlijk wel op je mooist uitzien op deze speciale dag.

Accessoires die goed bij zwart trouwpak passen

Met accessoires kun je je vervolgens helemaal uitleven. Eigenlijk combineert elke kleur wel goed met zwart. Je kunt gaan voor een wit overhemd. Stijlvol en klassiek. Daar schreven we al eerder een blog over Zo kies je een perfect wit overhemd. Maar je kunt net zo gemakkelijk kiezen voor een rood overhemd, of een zachtroze tint voor een meer romantische uitstraling. Misschien ook passend bij de kleur van de bruidsjurk. Dat zou helemaal mooi staan.

Verder kun je met een mooie corsage kleur aanbrengen bij jouw trouwkostuum. Kies de kleur bloemen die past bij jullie thema als je dat hebt of voor neutraal en romantisch met een rode roos. En tenslotte kun je met en stropdas een kleurrijk accent aan je trouwkostuum geven. Een blauwe stropdas staat bijvoorbeeld voor wijsheid, veiligheid en vertrouwen.

Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt trouwkostuum uit te zoeken in onze kostuumwinkel voor die mooiste dag van je leven!