fbpx

-BLOG

Trouwen in de winter. Het wordt vandaag de dag steeds vaker gedaan. Dat is dan ook niet zo vreemd. De wintermaanden geven ontzettend veel sfeer en warmte. Denk eens aan al die lichtjes. Met een beetje geluk, vallen op de dag zelf wat sneeuwvlokjes. Waar moet je eigenlijk op letten, als je trouwt in de winter? 

Trouwen in de winter - Hier moet je op letten!

Trouwen in de winter. Het wordt vandaag de dag steeds vaker gedaan. Dat is dan ook niet zo vreemd. De wintermaanden geven ontzettend veel sfeer en warmte. Denk eens aan al die lichtjes. Met een beetje geluk, vallen op de dag zelf wat sneeuwvlokjes.

 

Trouwen in de winter vergt wel wat aanpassingen. Met name trouwkostuum. Waar moet je op letten bij trouwen in de winter? Je leest in dit blogbericht meer hierover.

Warme tinten

Vanzelfsprekend liggen de temperaturen tijdens de wintermaanden wat lager. Dit maakt dat de kleding hierop aangepast dient te worden. Bijvoorbeeld het trouwkostuum heren

 

De wintermaanden vragen om warmere tinten, dan de zomermaanden. Tijdens deze maanden zie je namelijk veel meer felle kleuren. Een warme tint, sluit veel beter aan op de sfeer die de winter afgeeft.

Kleed je warmer

Tijdens een bruiloft is het vanzelfsprekend om een maatpak te dragen. Echter dien je je tijdens de wintermaanden wat warmer te kleden. Zeker tijdens de fotoreportage, kan dit van pas komen. Bij een trouwkostuum kopen, moet je het een en ander in je achterhoofd houden.

 

Zo kan er gekozen worden voor een overhemd met lange mouwen. Bovendien is het ook helpend om een T-shirt onder het overhemd te dragen. In de kostuum winkel Antwerpen kun je je wensen hiervoor aangeven.

Zoek een trouwlocatie die geschikt is

Een bruiloft in de winter geeft veel sfeer. Dat heb je al kunnen lezen. Deze sfeer creëert zich niet vanzelf. Bovendien heb je het weer niet altijd in de hand. Als bruidspaar of als weddingplanner kun je hier aan bijdragen.

 

Bijvoorbeeld door een trouwlocatie te kiezen, die geschikt is tijdens de wintermaanden. Een trouwlocatie in de winter dient voornamelijk overdekt te zijn. De kans op neerslag is tijdens deze maanden vrij groot. Zorg bovendien ook voor een warme locatie.

Schaf passende accessoires aan

De winter is niet altijd gezellig. Het zijn donkere en grauwe dagen. Iets waar je tijdens een trouwerij niet op zit te wachten.

Om de locatie wat warmer en sfeervoller te maken, kan passende accessoires worden toegevoegd. Denk aan lichtjes, kaarsen en bloemen. Dit fleurt de boel op. 

Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt trouwkostuum uit te zoeken in onze kostuumwinkel voor die mooiste dag van je leven!