fbpx

Trouwpak op maat: voor- en nadelen

- BLOG

Een trouwpak op maat laten maken is hartstikke gaaf en naar onze mening iets wat elke man een keer in zijn leven moet gedaan hebben. Wil je ook een op maat gemaakt trouwkostuum voor heren? In dit blogartikel bespreken we de voor- en nadelen daarvan! 

Voordelen trouwkostuum op maat

Bij een trouwkostuum dat je geheel op maat laat maken geldt een heel groot voordeel: je kunt alles precies zo laten maken als je zelf wil. De stoffen, de voering, de knopen, de afwerking en uiteraard de lengtes en maten worden exact naar jouw wensen en lichaam aangepast. Voorafgaand word je volledig opgemeten door een echte tailor. 

Smoking op maat maken

Ga je een smoking kopen en deze op maat laten maken, bedenk dan van tevoren wat je precies wil en geef je wensen alvast door. Het resultaat is een pak dat uniek is en alleen bij jouw lichaam past. Ook zijn op maat gemaakte pakken veel duurzamer – er worden andere (betere) materialen gebruikt, waardoor het pak niet gaat bobbelen, rekken of de vorm verliest. Dit pak kun je dus ook na de bruiloft nog veel langer dragen. Dit pak gaat vele jaren mee! 

Nadelen trouwpak op maat 

Een trouwkostuum op maat laten maken kost veel tijd. Dit is één van de grootste nadelen. Houd hier dan ook rekening mee wanneer je op zoek gaat naar een heren kostuum. Een week voor de bruiloft op zoek gaan naar een trouwkostuum is eigenlijk niet te doen. Maatwerk heeft een levertijd tot wel acht weken! In het hoogseizoen kan dit zelfs nog oplopen, maar dat ligt ook aan de keuzes die jij maakt voor jouw trouwpak. 

Teveel keuze? 

Een ander nadeel kan zijn dat er teveel keuze is omtrent trouwpakken. Normaal gesproken is er eigenlijk al veel te veel keuze, wanneer je geen trouwpak op maat laat maken. Wil je snel met een trouwkostuum naar buiten lopen, dan is maatwerk misschien niet aan jou besteed. Ook als je niet goed kunt visualiseren hoe het pak eruit komt te zien, is het verstandiger om een kant-en-klaar pak uit te zoeken. Je kunt ook eerst trouwpakken passen om een goed beeld te krijgen van wat je mooi vindt. Maatwerk te duur? Kom voordelige trouwpakken passen in onze kostuumwinkel. We helpen je graag! 

Goede koffie bij je trouwpak
Bruidegom casual gekleed
trouwkostuum kopen

Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt trouwkostuum uit te zoeken in onze kostuumwinkel voor die mooiste dag van je leven!