fbpx

Tips voor het juiste trouwkostuum

- BLOG

Jullie gaan trouwen! Hoewel de aandacht vaak uitgaat naar de jurk van de bruid is het trouwpak van de bruidegom minstens zo belangrijk.

Trouwen is een bijzondere gebeurtenis, je trouwpak mag daarom best iets speciaals hebben, en moet goed passen. Laat je adviseren door de specialist. Bij TopSuits zijn de medewerkers gespecialiseerd in het adviseren van (trouw)pakken en zoeken samen met jou een goed passend kostuum uit voor je trouwdag.

Een afspraak maken

Maak een pasafspraak zodat je in alle rust pakken kunt passen en ons verkoopteam alle tijd en aandacht aan je kunnen besteden. Neem iemand mee naar de pasafspraak die jou persoonlijk goed kent. Dat kan een familielid zijn, een goede vriend of vriendin of de “best man”. Kies in elk geval iemand waarvan je weet dat hij of zij altijd eerlijk is en jouw smaak goed kent. Het best is om niet te veel mensen mee te nemen, schept alleen maar verwarring. Wanneer je 10 mensen meeneemt is de kans namelijk bijzonder klein dat ze alle 10 het zelfde kostuum het mooist vinden.

 

Bedenk wat je zelf graag wil, jij trouwt!

De eerste vraag die wij stellen luidt altijd; ‘’wat zou je graag willen?’’ Natuurlijk kun je dit nooit 100% voorbereiden. Dat hoeft namelijk ook helemaal niet! We stellen die vraag namelijk om je wensen en verwachten te leren kennen. We moeten ergens beginnen natuurlijk. De essentie van het kopen van een trouwkostuum is; jij kiest, wij helpen. Niet andersom. We willen namelijk dat je kostuum op je trouwdag nog steeds uitstraalt wie jij bent! Pas dan klopt het hele plaatje. Het is helemaal niet gek om vooraf op internet eens rond te kijken bij trouwkostuums en dit mee te nemen.

Man met tattoo in trouwpak

Past het bij de sfeer?

Wanneer is de bruiloft? Trouwen jullie in de lente of zomer of hebben jullie besloten elkaar het ja woord te geven in een warm exotisch oord? Dan is een lichter gekleurd pak, met een ademende stof ideaal.  In de herfst en winter kan de keuze vallen op een donkere kleur in een wat zwaardere stof.

Uiteraard wil je dat het geheel er goed uitziet. Daarom is afstemming met je aanstaande belangrijk. Misschien heeft jullie trouwdag een themakleur of een bepaalde stijl. Meestal is het mogelijk een stukje stof van de trouwjurk te verkrijgen, of kan degene die bij de pasafspraak is een foto meenemen van de bruidsjurk. Dan weet je zeker dat het gekozen pak bij de bruidsjurk past en jullie perfect matchen. Toch wel zo leuk om bij elkaar te horen

Vaktaal in de bruidsmode voor mannen

Omdat onze medewerkers je prima uit kunnen leggen wat onderstaande trouwpak- jargons betekenen is het niet echt van belang deze te onthouden maar wel leuk om te weten bij de aankoop van je trouwkostuum.

  • Single- of double breasted = Dit gaat om een enkele of dubbele rij knopen op het colbert. Single-breasted kan open worden gedragen en geeft een diepere V-vorm. Een double-breasted jasje heeft vaak vier knopen en wordt dicht gedragen.
  • Revers De omgekeerde ‘’flappen’’ aan boven het knoopsgat tot aan de kraag.
  • Rokkostuum Het meest formele pak wat een bruidegom kan dragen. Het jasje is kort aan de voorkant en heeft lange puntige achterpanden. Meer informatie hierover in ons andere blogbericht Verschillende soorten trouwpakken in stijlen op een rij
  • Jacquet Ook kostuum met lange achterpanden. Het jasje wordt aan de voorkant echter langzaam rond weggesneden waardoor hij aan de voorkant korter is.
  • Manchetten Een dubbele stof rond het einde van de mouw. Deze wordt bij elkaar gehouden door een manchetknoop.

It’s all about the details!

Een kostuum is eigenlijk speciale kleding voor een speciale gelegenheid. Dus eigenlijk is vooraf bepaald wat voor kleding je draag. Je zou kunnen zeggen dat het een soort van trouwuniform is. Nu gaat dat wel wat ver hè? Anyway, jullie weten wat we bedoelen. Het zijn dus de details je trouwkostuum eigen maken! Bijvoorbeeld met manchetknopen; deze zijn er in veel soorten en maten. Bijvoorbeeld met de tekening van een versnellingspook, supercool als je automonteur, autoverkoper etc. bent!

Meer weten?

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt kostuum uit te zoeken voor die mooiste dag van je leven!