fbpx

Schoonmaaktips witte sneakers

- BLOG

Witte sneakers zijn makkelijk te combineren en geven een sportief/casual tintje aan je outfit. Geen wonder dat witte sneakers de meest gedragen schoenen zijn in het voorjaar en zomer.
Helaas worden witte sneakers snel vies, wat dan onverzorgd staat.
Onderstaand vind je simpele schoonmaaktips om je sneakers weer stralend wit te krijgen.

De sneaker in verschillende materialen en afwerkingen

De sneaker is er in verschillende materialen en afwerkingen. Het is belangrijk dat je weet van welk materiaal jouw sneakers zijn. De verschillende materiaalsoorten hebben vaak een andere aanpak nodig om deze schoon te krijgen.

sneaker trouwpak man

Spray je nieuwe sneaker in met speciale schoenenspray

Nieuwe sneakers? Dan kun je deze het best meteen insprayen met een speciale schoenenspray. Zo bescherm je de sneakers voor je ze draagt. Voorkomen is immers beter dan genezen! Voor een leren sneaker kun je het best kiezen voor een spray met wax. Voor stof of suède is een droge spray het beste. Zorg er voor dat je dit regelmatig herhaalt, waardoor een eventuele vlek gemakkelijk kan worden verwijderd. De vlek bevindt zich dan op het beschermlaagje en niet op het materiaal zelf.

Hou je veters schoon

Veters worden vaak als eerste vies en geven al snel een slordig uiterlijk aan de rest van je schoen. Om de veters schoon maken kun je deze wassen (in een waszak) in de wasmachine. Zijn ze hierna toch niet helemaal wit? Dan kun je uiteraard ook nieuwe veters kopen.

Let op met water

Als je sneakers van leer zijn gemaakt let dan op met water, dit materiaal mag niet te nat worden. Een goed alternatief om je leren sneakers schoon te maken, zonder te veel water, is door middel van een beetje tandpasta. Zorg ervoor dat je de witte sneaker voorzichtig schoonmaakt. Zijn je zolen vergeeld? Gebruik dan een speciale Cleaner met een microvezeldoekje. Hierna zijn je sneakers weer helemaal wit! Je kunt ook een speciale crème gebruiken welke een witte kleur afgeeft en ervoor zorgt dat je sneakers er weer fris uitzien.

Suede sneakers zijn moeilijk schoon te houden

Suède sneakers worden snel vies en zijn moeilijk schoon te maken omdat vlekken snel in het materiaal trekken. Om vlekken te verwijderen gebruik je het beste een speciale suède borstel of spons. Borstel zachtjes met de rubberen of sponzige kant om standaard vlekken te verwijderen. Ook moet je bij dit materiaal oppassen met water. Dit kan namelijk vlekken geven en kringen veroorzaken. Heb je al kringen? Ga dan met een vochtige doek voorzichtig over de gehele sneaker.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s:

Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt trouwkostuum uit te zoeken in onze kostuumwinkel voor die mooiste dag van je leven!