fbpx

Hoe draag je een pak? Dit zijn de regels!

- BLOG

Als je het doet, moet je het goed doen. Daarom de vraag Hoe draag je een pak? Nu staat er natuurlijk geen boete op als je een pak niet op de goede manier draagt, maar het is wel handig om een paar dingen te weten.

Wat mag wel en wat mag niet. Hoe draag je een pak volgens de kostuum etiquette?

Op zoek naar een trouwkostuum Antwerpen? Natuurlijk adviseren wij je graag over hoe je het kostuum gaat dragen.  Mocht je het toch niet meer zeker weten, dan zetten we hier een paar must knows op een rijtje.

Regels voor het dragen van een pak

1. Doe altijd de knopen van je jasje los wanneer je gaat zitten

De belangrijkste reden daarvoor is dat ze dan niet uit kunnen scheuren. Vooral op het onderste knoopje kan wat spanning komen te staan. Wanneer je weer gaat staan, dan doe je één knoop weer dicht. Het bovenste knoopje.

2. Draag een stropdas die donkerder is dan je overhemd

Het doel van een stropdas is tweeledig. Het moet zorgen voor contrast met je overhemd en tegelijkertijd de kleur van het colbert complementeren. Daarom zul je automatisch uitkomen bij en relatief donkere kleur.

3. De lengte van de stropdas moet tot net boven de riem zijn

Het blijft soms een beetje een lastig ding, zo’n stropdas maar wanneer je het knopen onder de knie hebt, kun je nauwkeuriger gaan zorgen dat het ook de goede lengte heeft. Te lang is niet handig en te kort is ook geen gezicht.

4. De riem moet dezelfde kleur hebben als de schoenen

Een kostuum maak je af met een nette riem. Die moet natuurlijk niet te dik en overheersend zijn bij de nette stof van het pak. Dus ook geen grote opvallende gesp. De kleur kies je het best hetzelfde als de schoenen.

5. Draag hoge sokken

Let er goed op dat je sokken goed hoog zijn. Zo’n klein randje beenhaar wordt niemand blij van. Een goede herensok trek je hoog op en zal de mooi onder de pantalon blijven, ook als je zit.

6. De lengte van de pantalon moet net iets over de schoen zijn

De beste lengte van een pantalon is een klein stukje over de schoen. Wanneer je gaat zitten, zal de broek iets opkruipen, maar dat is geen probleem. Zolang je maar nette hoge sokken eronder hebt.

7. De mouwen van het overhemd moeten net iets onder het colbert uitkomen

De mouwlengte van het colbert moet aangepast worden aan de mouwlengte van het overhemd. Het overhemd moet nog net twee centimeter er onderuit steken. Dat staat niet alleen netjes, het geeft je ook direct gelegenheid om mooi manchetknopen te gebruiken. Die mogen gezien worden.

Met deze regels in acht, maakt het niet uit of je maatpak goedkoop of duur is: je ziet er altijd gewoon perfect uit!


Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt trouwkostuum uit te zoeken in onze kostuumwinkel voor die mooiste dag van je leven!