fbpx

Help!, ik zoek een trouwpak!

- BLOG

Ben je op zoek naar een trouwpak en is dit één van de eerste keren dat je überhaupt een pak gaat passen? Dan begrijpen we heel goed dat je misschien nog niet goed weet wat mooi bij je staat. Gelukkig hebben wij bij Topsuits al vele bruidegoms aan hun trouwpak geholpen en kunnen wij je wel enkele tips geven. Of kom naar onze kostuumwinkel bij Antwerpen, daar kunnen we je natuurlijk veel beter helpen!

Tips trouwkostuums passen

Zodra je (via via) weet welke jurk de bruid heeft uitgezocht, kun je jouw trouwkostuum daarop aanpassen. Ook de kleuren en de stijl van het bruidsboeket zijn hierbij belangrijk. Maar waar moet je voor jezelf op letten bij het passen van je trouwkostuum? We zetten enkele aandachtspunten op een rijtje:

  • Welke maat? Bij Topsuits vinden we dat elk soort trouwpak goed kan staan, zolang de maten maar goed zijn. Zo mogen de broekspijpen net boven de hak van je trouwschoen vallen. Tip: neem dus je trouwschoenen mee als je pakken komt passen!
  • Bij het jasje moet er een lichte vouw zichtbaar zijn tussen je schouder en arm. Ook moet je het bovenste knoopje moeiteloos kunnen sluiten.
  • De mouw van het overhemd mag net iets langer zijn dan de mouw van het jasje. Anders zie je jouw prachtige manchetknopen natuurlijk niet.
Model van Topsuits doet zijn stropdas om

Trouwpak op maat maken

Heb je een trouwkostuum gevonden dat je mooi vindt, maar past het net niet? Er is gelukkig nog veel mogelijk. Ook in onze kostuumwinkel is er van alles aan te passen bij de trouwkostuums. Sterker nog: het zou heel bijzonder zijn als je een trouwkostuum vindt dat direct perfect past. Meestal moeten er nog wat kleine aanpassingen worden gedaan.

blauw pak met donkerblauw gilet

Welke kleur trouwpak?

Als je al veel pakken in je bezit hebt, is het leuk om eens iets anders te kiezen dan je gebruikelijk draagt. Kies voor een opvallende kleur kostuum, of juist een opvallend overhemd, stropdas of strik en pochet. Draag je juist nooit kostuums? Kies dan een veilige kleur blauw, zwart of grijs. Dit pak kan je altijd nog eens uit de kast trekken.

Heb je behoefte aan advies of wil je een betaalbare smoking kopen? Kom dan eens langs op afspraak! We hebben een zeer ruim assortiment trouwkostuums en nemen alle tijd voor je.

Het professionele (Op) maatpak

De naam zegt genoeg hè? Maargoed voor de vorm zullen we het uitleggen. Een maatpak is een pak dat alleen jouw perfect past. Onder professionele begeleiding van een kleermaker wordt dit opgemeten, ontworpen en handmatig gemaakt. Dit kost veel tijd en dus geld. Simple as that!

Je moet hierbij denken aan bedragen vanaf €2000,00 voor een simpel kostuum. Enkel een broek en een jasje dus. Dus dan heb je nog geen overhemd, gilet, schoenen, riem, vinderdas of stropdas. Het behoeft geen hogere wiskunde als ik zeg dat het totaalbedrag uitkomt op de prijs van een tweedehandswagen. Daar beginnen we dus niet aan. Nee, daarom beginnen onze kostuums al vanaf €425,00!