fbpx

Het herenkostuum. De trends voor winter 2021/2022.

- BLOG

Het pak heeft het niet gemakkelijk gehad. Door het vele thuiswerken gingen veel mensen voor gemakkelijk. Een kledingstijl zonder al te veel poespas. Misschien werd het overhemd een keer aangetrokken, maar veel kostuums bleven in de kast. Gelukkig zal het pak nooit helemaal verdwijnen. De echte liefhebber weet het nog altijd te waarderen. En waar gaan we dan naar op zoek? Wat zijn de trends voor herenkostuums voor de winter van 2021/2022. We lichten er een paar uit.

Trend maatpak herenkostuum

De grote mode iconen hebben het pak weer opgenomen in hun nieuwe collecties. Het kan niet anders dan dat we binnenkort het herenkostuum weer vaker op straat gaan zien. Het liefst natuurlijk een mooi pak op maat gemaakt.

Kostuum met ruit

Een pak met een ruitje is terug van weggeweest. Over het algemeen trekt het wat meer de aandacht dan een effen pak waardoor het soms wat gewaagder is om te dragen. Het moet dus wel bij je karakter passen.

Herenpakken in aardetinten

Daar waar de trends voor aardetinten eerst in de interieurstyling begon, zijn ze nu ook helemaal terug te vinden in de fashion. Pakken in aardetinten van beige, taupe tot bruin zijn helemaal perfect voor aankomend seizen. Een mooi contrast met het grijs en blauw van de afgelopen jaren.

Kostuum à la retro stijl

De seventies stijl met wijde uitlopende pijpen, fluwelen jasjes en bandplooien maakt een opmars. De pakken van fluweel worden steeds populairder. Helemaal mooi als het afgemaakt wordt met een subtiele retrokleur overhemd zoals mosterdgeel.

Double breasted

Een gouden oude. We schreven al eerder over verschillende stijlen pakken en eigenlijk mag het colbert met een dubbele rij knopen daar niet bij ontbreken. Het geeft directe en echte gentlemen uitstraling en kan natuurlijk niet uitblijven. Het kan volledig gekleed met overhemd en stropdas worden gedragen, maar ook wat nonchalanter met alleen overhemd op een andere kleur pantalon.

Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt trouwkostuum uit te zoeken in onze kostuumwinkel voor die mooiste dag van je leven!