fbpx

De verschillende pakstijlen onder de loep genomen

Ben je op zoek naar een trouwkostuum? Dan kijk je mogelijk direct naar de vele kleuren waar je uit kunt kiezen. Wil je bijvoorbeeld een blauw trouwpak hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een groen trouwpak? Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele kleuren waar je op dit moment uit kunt kiezen.

 

Je hebt echter niet alleen de keuze uit veel kleuren, maar ook uit meerdere pakstijlen. Tussen welke pakstijlen je zoal kunt kiezen, bespreken we graag in dit artikel. Daarnaast bespreken we in dit artikel hoe je de beste stijl uitkiest.

Ben je op zoek naar een trouwkostuum? Dan kijk je mogelijk direct naar verschillende pakstijlen waar je uit kunt kiezen. Wil je bijvoorbeeld een blauw trouwpak hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een groen trouwpak? Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele kleuren waar je op dit moment uit kunt kiezen.

 

Je hebt echter niet alleen de keuze uit veel kleuren, maar ook uit meerdere pakstijlen. Tussen welke pakstijlen je zoal kunt kiezen, bespreken we graag in dit artikel. Daarnaast bespreken we in dit artikel hoe je de beste stijl uitkiest.

Casul trouwpak 

Een casual chic trouwpak is absoluut iets van de laatste jaren. Jarenlang was het namelijk vanzelfsprekend om voor een chique trouwpak te kiezen. Een chique trouwpak is een trouwpak conform de ‘oude stijl’. Dus: alles heel netjes en bijvoorbeeld in combinatie met een vlinderdas.

 

Sinds enige jaren zijn de casual trouwpakken echter flink in opkomst. Bij een casual trouwpak kun je aan bijvoorbeeld de volgende trouwpakken denken:

  • Een pantalon met overhemd en bijpassende bretels. Je draagt bij zo’n trouwpak dus helemaal geen colbert of jasje.
  • Een trouwpak met korte broek. Ja, je leest het goed; je kunt tegenwoordig ook voor een trouwpak met korte broek kiezen. Dankzij zo’n korte broek ben je absoluut de eyecatcher op de bruiloft, maar je moet wel heel kritisch naar de trouwschoenen kijken. Met niet-passende trouwschoenen doe je de hele uitstraling van de korte broek teniet.

 

Wil je voor een casual trouwpak gaan? Bepaal dan goed wát je precies wilt. Zoals bovenstaande twee voorbeelden laten zien, kun je uit meerdere casual trouwpakken kiezen. Het blijft bovendien niet alleen bij deze twee voorbeelden.

Chique trouwpak 

Ben je meer van de ‘oude’ stempel? Dan is het logisch om voor een chique trouwpak te kiezen. Een chique trouwpak hoef je echter niet altijd in het zwart te kiezen. Nee, je kunt ook voor een donkerblauw, lichtblauw, donkergroen trouwpak, lichtgroen of rood trouwpak kiezen. De mogelijkheden zijn al met al divers.

Naar welke stijl gaat je voorkeur uit?

Om het mooiste trouwpak uit te kunnen kiezen, moet je goed over je wensen nadenken. Eén van de belangrijkste aandachtspunten daarbij is de stijl van het trouwpak. Gaat je voorkeur uit naar een chique trouwpak? Of heb je toch liever een casual trouwpak? Aan jou de keuze.

 

Let niet alleen goed op de stijl, maar ook op de kleur van het trouwpak. Kijk tevens goed naar de materialen, naar de pasvorm en naar de afkleding. Kies je bijvoorbeeld voor een stropdas, voor een vlinderdas of voor niks? Je kunt ook nog voor bretels kiezen overigens.

 

Ook de andere accessoires moeten in orde zijn. Zo is het ongebruikelijk om een horloge op je bruiloft te dragen. Wél is het aan te raden om de juiste manchetten uit te kiezen; hiermee laat je je overhemd nog fraaier zitten. Tot slot moeten de trouwschoenen ook nog perfect bij het trouwpak passen.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitkiezen van een trouwjurk? Kom gerust bij onze kostuumwinkel langs. Onze specialisten staan graag voor je klaar om je van het beste advies te voorzien!

Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt trouwkostuum uit te zoeken in onze kostuumwinkel voor die mooiste dag van je leven!