fbpx

De do's en don'ts van een trouwpak

Ben je op zoek naar de juiste look voor je bruiloft? Met een trouwpak heb je meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou denken. Er zijn veel opties die ervoor zorgen dat jij je eigen stempel zet op het casual chic trouwpak. Dit kan echter ook verkeerd uitpakken. Er zijn enkele dingen die not done zijn, als het om een trouwpak gaat.

 

Lees hier onze snelle gids over do’s en don’ts van een trouwpak om erachter te komen welke dit zijn!

Ben je op zoek naar de juiste look voor je bruiloft? Met een trouwpak heb je meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou denken. Er zijn veel opties die ervoor zorgen dat jij je eigen stempel zet op het casual chic trouwpak. Dit kan echter ook verkeerd uitpakken. Er zijn enkele dingen die not done zijn, als het om een trouwpak gaat. Lees hier onze snelle gids over de do’s en don’ts van een trouwpak om erachter te komen welke dit zijn!

Do’s van een trouwpak

Laat je pak innemen

Het perfecte trouwpak heb je misschien al in de kast hangen. Door deze precies op maat te laten innemen, ziet je pak er ontzettend elegant uit. Alle ogen zijn op jou gericht tijdens de bruiloft, dus het is belangrijk om er op je best uit te zien!

 

Als je je pak laat innemen, kun je ook makkelijker op zoek gaan naar het perfecte trouwpak. Je hebt meer keuze in materialen en kleuren. De maat hoeft bij aankoop dus niet meteen perfect te zijn. Voor een strakkere look kun je ook overwegen om een taille te creëren in het bovenstuk.

Gebruik de goede accessoires

Bij het samenstellen van je trouwkostuum is een oog voor detail essentieel. Niet alleen moeten je accessoires bij je pak passen, maar ook bij elkaar. Een horloge en manchetknopen kunnen elkaar bijvoorbeeld prachtig complementeren. Als er echter te veel gaande is op je polsen, kan het afleidend zijn.

 

Ook is het belangrijk dat je schoenen goed bij je trouwpak passen. Probeer verschillende kleurencombinaties uit, en kom erachter wat het beste bij jouw pak werkt. Zorg er ook voor dat je schoenen comfortabel zijn! Je wilt geen last hebben van blaren op je grote dag.

Experimenteer met kleuren en stoffen

Er is geen regel waarin staat dat een blauw trouwpak de klassieke standaard moet volgen. Je hebt alle vrijheid om je trouwpak te personaliseren met verschillende kleuren en stoffen. Experimenteer daarom bij het zoeken van je perfecte trouwpak. Misschien is een patroon wel iets voor jou, of een elegant donkergroen trouwpak

 

Uiteindelijk moet het ook voor jou een dag zijn om nooit te vergeten. Zorg daarom dat je je kleedt zoals jij graag wilt.

Don’ts van een trouwpak

De verkeerde stoffen gebruiken

Houdt rekening met het seizoen waarin je bruiloft plaatsvindt. Je wilt niet op een warme zomerdag rondlopen met een pak van veel te dikke stof. In plaats daarvan kun je gaan voor een dunnere stof, zoals linnen (als de dresscode dit toelaat). Ook het tegenovergestelde is waar. Een dun stofje kan er bij een winterbruiloft voor zorgen dat je bibberend voor het altaar staat!

Verschillende metalen dragen

Zorg er altijd voor dat je accessoires niet met elkaar vloeken. Een makkelijke manier om hier zeker van te zijn, is door je te beperken tot één soort metaal. Ga bijvoorbeeld voor goud of zilver, maar niet allebei. Hierdoor zal je er verzorgd en elegant uitzien.

Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt trouwkostuum uit te zoeken in onze kostuumwinkel voor die mooiste dag van je leven!