De chino is een broek van stevig katoen, vaak met steekzakken en een muntzakje aan de voorkant en twee paspelzakken met knopen aan de achterkant. Het is een trendy, sportieve broek die toch formeel is. 

Deze broek wordt gezien als een nette broek. Comfortabeler dan een pantalon maar wat formeler dan een jeans. In combinatie met nette schoenen en overhemd is de chinobroek prima te dragen als je bijvoorbeeld te gast bent op een bruiloft. Met sneakers en een t-shirt of polo maak je de chino weer wat meer casual. 

Het verschil tussen een nette broek en een pantalon

De stof waar de broek van is gemaakt is eigenlijk het grootste verschil tussen een chino en een pantalon. Meestal zijn pantalons gemaakt van een dunnere stof van een wol of wolmix. Daarnaast hebben pantalons een vouwlijn, die over het midden van de broekspijp loopt. Chino’s zijn vaak gemaakt van katoen en hebben geen vouwlijn. De steekzakken en het muntzakje zijn bij een chino vaak wat duidelijker aanwezig dan bij de gemiddelde pantalon.

Chino met stretch

Soms zijn chino’s voorzien van een mix van katoen met elastaan. Een broek met een lichte stretch geeft je nog meer bewegingsvrijheid en comfort!
Topsuits heeft een uitgebreide collectie chino’s in verschillende kleuren in een mooie “futureflex” stretch kwaliteit!

Kleur chino

Een goede chino kan eigenlijk niet ontbreken in je garderobe. Kies een kleur die makkelijk te combineren is, bijvoorbeeld donkerblauw of beige. Daarnaast kun je ook gaan voor een gewaagdere kleur zoals rood of groen. Op zomerse dagen is een lichte kleur beige, lichtblauw of wit erg mooi.