fbpx

Het gilet

- BLOG

Van Orgine is het gilet een kledingstuk wat enkel in combinatie met een drie delig werd pak gedragen. Tegenwoordig is dit zeker niet meer het geval! Zo werd het zakje van het gilet gebruikt om het zakhorloge in op te bergen en werd het gilet gedragen zodat de bretels niet zichtbaar waren. . De functies van het vroegere gilet zijn al lang niet meer van toepassing en tegenwoordig is de functie van het gilet vooral om je outfit een unieke draai te geven. Het gilet is steeds meer te zien in het straatbeeld, zowel casual als gekleed gedragen.

Een gilet is prima te dragen op een jeans of chino

 

Een basic outfit kun je met een gilet makkelijk een oppepper geven door je T-shirt of overhemd te combineren met een gilet, al dan niet met een print.
Met een stoere jeans maak je deze outfit helemaal af. Naast de jeans kun je natuurlijk ook een chino dragen met een gilet. Op deze manier maak je de outfit iets netter. Dit kan met een chino in combinatie in dezelfde kleurtinten als je gilet, of kies juist een contrastkleur. Het kan allemaal!

blauw pak met donkerblauw gilet
trouwerij groep

Natuurlijk kan het gilet ook nog steeds gekleed gedragen worden in combinatie met een kostuum

Hierbij kun je kiezen voor een klassieke look met gilet in hetzelfde materiaal als het pak. Maar ook een “double-breasted” gilet of een gilet in een contrasterende print, kleur of stof dan het kostuum staat erg mooi.
Op je trouwdag kun je na het “officiële gedeelte” je colbert uitlaten en ben je met een gilet alsnog goed gekleed.
De opties voor het dragen van een gilet zijn eindeloos. Dit kledingstuk maakt van elke outfit iets extra’s! 

Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt kostuum uit te zoeken voor die mooiste dag van je leven!