fbpx

Hoe draag je een pochet?

- BLOG

De pochet is een gevouwen decoratief doekje van katoen, linnen of zijde in de borstzak van je colbert of kostuum. Begin 20ste eeuw was de witte pochet een accessoire wat in de smoking werd gedragen. Pas veel later kwamen er andere materialen, kleuren en prints.
Een pochet in een jasje kan zowel zakelijk, feestelijk als casual gedragen worden. Het straalt stijl uit en geeft je outfit iets extra’s!

Een gilet is prima te dragen op een jeans of chino

De kleur van jouw pochet is afhankelijk van de gelegenheid waarvoor je dit accessoire wil dragen. Zo dien je een smoking altijd met een witte pochet te dragen Bij een zakelijke outfit stem je jouw pak, stropdas en pochet op elkaar af. Een zakelijk pak is vaak zwart, grijs of donkerblauw wat combineren makkelijk maakt. Wil je wat meer lef tonen? Dan kun je bij je donkerblauwe pak een aangrenzende kleur toevoegen zoals bijvoorbeeld paars of lichtblauw. 
blauw pak met donkerblauw gilet
trouwerij groep

De kleur van de pochet

De kleur van jouw pochet is afhankelijk van de gelegenheid waarvoor je dit accessoire wil dragen. Zo dien je een smoking altijd met een witte pochet te dragen Bij een zakelijke outfit stem je jouw pak, stropdas en pochet op elkaar af.

Een zakelijk pak is vaak zwart, grijs of donkerblauw

Een zakelijk pak is vaak zwart, grijs of donkerblauw wat combineren makkelijk maakt. Wil je wat meer lef tonen? Dan kun je bij je donkerblauwe pak een aangrenzende kleur toevoegen zoals bijvoorbeeld paars of lichtblauw.

Geef je casual outfit een persoonlijk tintje

Je casual outfit kun je een persoonlijk tintje geven met een pochet. Kies voor katoen of linnen, deze stoffen geven een iets meer casual uitstraling. Het dragen van een das is in dit geval niet nodig. Laat één van de kleuren van je colbert of overhemd terugkomen in de print van je pochet of kies voor een effen contrasterende kleur als je een overhemd met print draagt. 

Laat jij je pochet matchen met je stropdas?

Volgens de regels mag je pochet niet matchen met je stropdas en kies je bijvoorbeeld een kleur die terugkomt in de print van je stropdas of een pochet een  tint donkerder dan je overhemd. Toch kan het heel mooi en feestelijk zijn om je  pochet en das te laten matchen. Dit wordt ook steeds meer gedaan. Regels zijn er tenslotte om gebroken te worden! Draag je een vlinderstrik? Dan is het dragen van een bijpassend pochet een goede keuze. Maar ook hier kan je een contrasterende kleur toepassen. Dat maakt een onopvallend pak net wat meer opvallend.

 

Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt trouwkostuum uit te zoeken in onze kostuumwinkel voor die mooiste dag van je leven!