fbpx

Casual Chic dresscode op de bruiloft, welk trouwkostuum hoort daarbij?

- BLOG

Na de trouwdag verdwijnt je trouwkostuum vaak in de kast en wordt zelden nog gedragen. Sonde! zeggen wij bij Topsuits.
Je colbert kun je echter prima dragen op je favoriete jeans. Wil je netjes voor de dag komen, maar is een pak echt te overdreven? Dan is dit een stijlvolle combinatie voor bijna elke gelegenheid.

Casual Chic, geschikt voor een huwelijk?

Casual Chic herenkleding is in de basis kleding die lekker zit, maar netjes eruit ziet. Dit mag een combi zijn van een sportieve broek met een nette blouse en eventueel blazer, of andersom: een casual shirt met nette broek, riem en schoenen. Eén ding wat een echte no-go is bij Casual Chic, is versleten kleding, kleding met vlekken of gaten. Dat hoort absoluut niet bij deze dresscode en zou wat ons betreft überhaupt niet mogen op een bruiloft.

Foto van Casual Chique/tenue de ville
Drie mannen in casual suits

Casual Chic trouwkostuums

Als je hier bent aanbeland, ben je duidelijk op zoek naar een mooi trouwkostuum, maar hoe zien Casual Chic trouwkostuums voor heren er eigenlijk uit? In principe kan je alle kanten uit, maar het is wel gepast om vrij netjes op een bruiloft te verschijnen. Denk aan een chino met overhemd, of een blazer met nette broek of een leuke polo met donkere broek en nette schoenen. Een overhemd is altijd goed, deze kun je eventueel ook nog combineren met gilet of jasje. Bang dat je té chic gekleed bent? Kies dan voor een sportief horloge of (nette/schone) sportschoenen.

Goede balans vinden bij Casual Chic

Veel bruidegoms in onze kostuumwinkel vinden het best lastig om een goede balans te vinden tussen casual en chic. Als bruiloftsgast kan je niet echt de fout ingaan met deze dresscode, maar als bruidegom sta je in de spotlights en dat voert de druk wel een beetje op. Daar zijn onze stylisten voor: zij helpen je met het vinden van de perfecte balans tussen casual en chic. Te casual? Dan hebben we prachtige accessoires in onze kostuumwinkel die het verschil kunnen maken. Er zijn gelukkig geen regels met betrekking tot de accessoires bij deze dresscode, je kunt ze dus gebruiken om meer chic toe te voegen of om juist een casual of sportieve twist te geven aan je outfit.

Tips voor Casual Chic dresscode

Ga je zelf op zoek naar een Casual Chic trouwkostuum? Houd deze tips dan in je achterhoofd:

 

  • Kies voor nette, mooi afgewerkte stoffen;
  • Gaten en vlekken is een no-go. Ook jeans kunnen eigenlijk niet;
  • Combineer sportief/casual met chic: bijv. Nette schoenen, sportieve broek (chino of pantalon) met blazer.

Als je toch liever gebruik maakt van de expertise van onze stylisten, nodigen we je van harte uit om eens langs te komen in onze kostuumwinkel in Lommel! Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Toch liever een afspraak?

Als je toch liever gebruik maakt van de expertise van onze stylisten, nodigen we je van harte uit om eens langs te komen in onze kostuumwinkel in Lommel! Neem contact met ons op om een afspraak te maken.