fbpx

Bohemian chic voor mannen

- BLOG

Boho stijl of bohemian chic, de trend van de afgelopen jaren. Bij zowel de vrouwen als de mannen is deze stijl erg gewild. Het kan zelfs zo zijn dat je een uitnodiging krijgt waarbij de dresscode Boho is. Dat betekent dat iedereen in dezelfde stijl gekleed moet gaan. Leuk he?! 

Bohemian chic kleuren

Dingen waar je als man en als vrouw de plank niet mis mee zal slaan wanneer je kiest voor bohemian chic zijn: pastelkleuren, linnen, hoedjes en bloemetjes(patronen). Bij Bohemian chic zijn de kleuren vaak zacht. Bruin, beige, wit, ecru, olijf, kaki, mosterdgeel, roest, violet en goud zijn kleuren die goed tot zijn recht komen bij de bohemian stijl. Daarnaast zijn deze kleuren ook nog eens trendy. Ze geven vaak een warme uitstraling. Bij Bohemian chic kan je ook denken aan pasteltinten en aardse kleuren met een fel tintje.

Bohemian chic voor mannen

Met bohemian chic kan je als man erg veel kanten op. Een linnen pak met pastelkleurig overhemd en leuk hoedje zou goed samen kunnen.  De kleuren zwart, donkerblauw en bruin voeren nooit te boventoon maar kunnen uiteraard wel aanwezig zijn. Een donker shirt bij een licht pak kan bijvoorbeeld wel gewoon als je voor een bohemian chic outfit gaat.

Zorg voor een hippe twist

Ondanks dat een overhemd niet verplicht is, zou het wel goed kunnen. Kies een overhemd met een twist, een gekke kleur of leuk printje. De hippie twist kan je ook zelf geven met een vlinderdasje met bloemetjes of een veer in je borstzak. De broek kan alle kleuren zijn behalve zwart, donkerbruin of donkerblauw. Qua schoenen zou een hippe sneaker goed kunnen in een bohemian chic look, of juist mooie boots.

Mannelijke boho bruiloft gaststijl

Voor mannen kan een casual pak in bruin, blauw, grijs, bruin of lichte kleur in chambray of linnen een geweldige look zijn voor een boho-huwelijk. Voor de koudere maanden kan een tweed- of wollen pak met een beetje patroon of kleur een goede keuze zijn. Een pak en overhemd zonder stropdas kan ook een geweldige look zijn als je weet dat het een niet-formele gebeurtenis is. Een vest, hemdsmouwen, met een broek die bij het vest past kan een andere look zijn. 

 

Een bohemian chic pak met een grote persoonlijkheid, zoals deze fluwelen look, kan ook een goede optie zijn! Het belangrijkste is dat dit een vrijgevochten look is, en hoogstwaarschijnlijk een vrijgevochten bruiloft, dus laat je eigen stijl je leiden met hoe je je persoonlijkheid het beste wilt uiten, terwijl je de look ook in het rijk van trouwkleding houdt ( dat wil zeggen geen spijkerbroek waarschijnlijk!)

 

Bohemian chic accessoires

Accesoires spelen ook een rol in de bohemian chic look. Een mooie lange kralenketting op een linnen blouse, sierlijke armbanden als je een shirt draagt met opgerolde of korte mouwen, een hand vol ringen of een kek hoedje maken de bohemian chic outfit helemaal af. Daarnaast kan je ook naar hartelust combineren met sjaaltjes in verschillende kleuren of ervoor kiezen om je bohemian chic look te complementeren met een blouse met roesjes. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos, laat je creativiteit de vrije loop en steel de dag met jou bohemian chic trouwkostuum!
boho stijl
Foto van Casual Chique/tenue de ville
boho chic

Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt trouwkostuum uit te zoeken in onze kostuumwinkel voor die mooiste dag van je leven!