fbpx

Wat zegt dat pak over jou?

- BLOG

Kleren maken de man. En een kostuum is natuurlijk wat anders dan een jeans en sweater. Maar ook de verschillen tussen pakken onderling zijn groot. Wat zegt een bepaald pak over de iemand? Laten we eens een aantal varianten bekijken.

Een effen pak

Het meest veelzijdige pak is een pak in één kleur. Zowel het colbert als de pantalon zijn uit dezelfde stof gemaakt. Een effen kostuum is geschikt als (dagelijks) business kostuum, maar ook voor een feestelijke gelegenheid. Het is neutraal. Een persoonlijk accent creëer je door eventueel voor een opvallend overhemd, stropdas of paar sokken te gaan.

Casual outfit

Door geen compleet pak te dragen, maar alleen een colbert te kiezen, ontstaat een meer casual look. Een colbert is gewoon te dragen op een jeans of eventueel een andere kleur pantalon. Je ziet er dan netjes en gekleed uit, zonder de strakke stijl van en compleet kostuum. De combinatie van colbert met jeans past goed bij een semi-formele werksfeer voor mannen die toch een zakelijke uitstraling willen. En tussen de vergaderingen door kan dat colbert natuurlijk gemakkelijk even worden uitgedaan.

Krijtstreep pak

Alltime favorite: het krijtstreep pak. Voorheen vooral gedragen door de welgestelden, snelle jongens en makelaars. Tegenwoordig geschikt voor iedereen die er stijlvol wil uitzien. Je hebt de keuze om een krijtstreep pak driedelig of tweedelig te dragen. Met een gilet kleed je het meer aan, zonder gilet is wat vlotter. Sowieso fijn om te weten dat een krijtstreep mooi afkleed en slanker laat lijken.

Smoking

Een smoking wordt vooral bij formele feestelijke gelegenheden gedragen. Het kan uit twee of drie delen bestaan. Volgens de etiquette zou een smoking officieel niet voor half zes gedragen mogen worden. Het is dus een echt avondkostuum. Een smoking heeft een zwarte pantalon met fluwelen band, een zwart jasje met puntige revers, een wit smokingoverhemd en een vlinderdas. Wil je een smoking kopen? Dan adviseren we je graag.

Tweed pak

De stof bepaalt natuurlijk ook de uitstraling van een kostuum. Zo zorgt een kostuum van tweed stof voor een echte gentleman’s sfeer. Misschien denk je er vanzelf wel een glas whiskey en sigaar bij. Een tweed pak, al dan niet met een ruitmotief, past goed bij een Engelse of country stijl. Bij outdoorevenementen en paardensport is het tweed pak dan ook een graag geziene gast.

Trouwkostuum

Last but not least vermelden we hier graag ook nog even het trouwkostuum. Hoewel het in de basis natuurlijk gewoon een kostuum is, kom je toch net even anders over. Een trouwkostuum is van mooie kwaliteit stoffen gemaakt, soms met een lichte glans en heeft een perfecte pasvorm. Maar moet bovenal goed passen bij de jurk van de bruid. Bekijk maar eens de mogelijkheden voor een trouwkostuum Antwerpen.

 

boho stijl
Foto van Casual Chique/tenue de ville

Meer weten? Maak uw afspraak

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt trouwkostuum uit te zoeken in onze kostuumwinkel voor die mooiste dag van je leven!