fbpx

Verschillende soorten trouwpakken in stijlen op een rij

- BLOG

Bij de term ‘’trouwkleding’’ denk je al snel aan de bruid in de trouwjurk. Maar natuurlijk hoort er bij die mooie bruid een bruidengom, wat draagt die? Hierin zijn veel opties, stiekem zelfs meer dan voor de bruid. Daar is namelijk 98% van de trouwjurken wit. Bij de bruidegom, jij dus, is er een ongekende keuze als het gaat om kleuren en stijlen van een trouwkostuum. Omdat we weten dat onze aanstaande getrouwde mannen houden van een duidelijk keuzemenu als het gaat om trouwkleding, hebben we alles alvast voor je op een rij gezet. 

De Smoking als trouwpak

De smoking is een tweedelig kostuum, dat betekent een jasje en een broek. In vaktermen noemen we dit een colbert en pantalon, maar dat hoef je niet te onthouden 😊. Een klassieke smoking wordt gedragen met een zwart strikje, en lakschoenen. Wil jij de James Bond zijn naast joúw bondgirl? Kies dan zeker een smoking om in te trouwen. 

 

Tip: Wil je dat de gasten ook in smoking verschijnen? Zet dan zeker ‘’black tie’’ als dresscode op je uitnodiging! Dit levert gegarandeerd prachtige trouwfoto’s op.

Een rokkostuum

Het rokkostuum is het meest klassieke trouwpak wat je kunt kiezen. De jas is vooraan kort gesneden, het achterpand is zeer lang. Vandaar dat we dit het pinguïnpak noemen. Dit wordt vooral nog gedragen door bijvoorbeeld concertpianisten. Bij dit pak draag je ook atlijd een zwart gilet, een soort hesje onder het jasje. Wanneer je je gasten wil laten komen in soortgelijke kleding, zet je ‘’white tie’’ als dresscode op je huwelijksuitnodiging. Gezien het feit dat de vraag tegenwoordig eigenlijk heel beperkt is, kunnen wij je helaas niet helpen aan een rokkostuum. Desondanks mag hij zeker niet ontbreken in de lijst met trouwkleding voor heren! Weer wat geleerd 😊

Het (moderne) doordraag-trouwkostuum

Deze staat ook bekend als het gewone of reguliere trouwpak. Eigenlijk vinden we dat niet helemaal passend. Trouwen is nou eenmaal niet gewoon, voor geen enkel aanstaand-bruidspaar. Het huwelijk is namelijk altijd bijzonder, spannend, mooi en zeker NIET alledaags! Deze pakken zijn er in diverse kleuren, maten en pasvormen verkrijgbaar. Bij Top Suits leggen we hier dan ook de nadruk op, verreweg de meeste mannen die in het huwelijksbootje stappen kiezen hier voor. Veelal een modern kostuum, een gilet in een mooie stof (toch wat extra), in combinatie met een das of strik en mooie lederen geklede schoenen met bijpassende riem. Succes gegarandeerd!

Kostuum voor meerdere gelegenheden

Het mooie is ook nog eens dat je je geld niet direct weggooit na de huwelijksnacht! Nee, daar is over nagedacht. De onderdelen van het kostuum kun je gerust aan naar andere gelegenheden. We adviseren dan wel vaak om het niet in zijn geheel te dragen, want je huwelijksgasten zullen het direct herkennen. Bovendien is het misschien een beetje over-dressed?? 

Het professionele (Op) maatpak

De naam zegt genoeg hè? Maargoed voor de vorm zullen we het uitleggen. Een maatpak is een pak dat alleen jouw perfect past. Onder professionele begeleiding van een kleermaker wordt dit opgemeten, ontworpen en handmatig gemaakt. Dit kost veel tijd en dus geld. Simple as that!

Top suits vanaf €425,00

Je moet hierbij denken aan bedragen vanaf €2000,00 voor een simpel kostuum. Enkel een broek en een jasje dus. Dus dan heb je nog geen overhemd, gilet, schoenen, riem, vinderdas of stropdas. Het behoeft geen hogere wiskunde als ik zeg dat het totaalbedrag uitkomt op de prijs van een tweedehandswagen. Daar beginnen we dus niet aan. Nee, daarom beginnen onze kostuums al vanaf €425,00!

blauw pak met donkerblauw gilet

Meet & Measure service

Bij Topsuits hebben we het Op-maatpak, Meet&Measure Service, noem het hoe je wil. Wat we doen is een confectiekostuum op maat gaan maken. Dit doen we door bijvoorbeeld het jasje van het pak wat in te nemen of uit te leggen, de mouwen wat verkorten, de broek wat inkorten of versmallen (of allebei) etc. etc. Doordat dit relatief kleine ingrepen zijn scheelt dit heel veel uren van een kleermaker. In het slechtste geval komt er maar €100,- bij aan vermaakkosten van je trouwpak. Maar veruit in de meeste gevallen zit dit rond de €50,-. In combinatie met onze weddingdeal heb jij een modern, trendy, goed-zittend pak inclusief overhemd, schoenen das of strik voor slechts €849,-.