7 ongeschreven kostuumregels die een man moet weten

- BLOG

Je zou zeggen dat mannen er makkelijk van af komen bij een gelegenheid waar ze chique gekleed moeten. De enige optie is namelijk een kostuum. Vrouwen moeten over het algemeen veel creatiever zijn als het aankomt op het kiezen van een chique outfit. Toch is het kiezen en dragen van een kostuum makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe kies en draag je nou eigenlijk een goed kostuum? Deze 7 ongeschreven kostuumregels helpen je om onnodige kostuumfouten te voorkomen.

Stem het soort kostuum af op de gelegenheid.

Bedenk wat je zelf graag wil, jij trouwt!

Wie casual chic gekleed wil, kan het beste kiezen voor een reversjas met enkele knoop. Met een reversjas wordt een jas bedoeld met teruggevouwen voorpanden. Bij een formeel zakelijk kostuum past een gekerfde reversjas met dubbele knoop beter.leur is natuurlijk een belangrijk onderdeel van je outfit. P

Kleur is natuurlijk een belangrijk onderdeel van je outfit.

Prefereer je een donkergekleurd pak, kies dan altijd voor donkergrijs of donkerblauw. Donkergrijs of donkerblauw is veelzijdig en daarom bijvoorbeeld erg geschikt als trouwkostuum voor heren

Zwart zouden we je eigenlijk alleen adviseren als je naar een begrafenis gaat.

Ook mouwlengte is erg belangrijk.

De mouwen van je overhemd moeten net iets langer zijn dan de mouwen van je colbertjas, maar dus niet veel langer. Over het algemeen wordt de stelregel van 1,5 centimeter aangehouden. Het ziet er onverzorgd uit als een groter deel van de mouw van het overhemd onder de mouw van de colbertjas uitkomt.

Een deel van je been laten zien is echt een no-go

Zorg er daarom altijd voor dat je lange sokken draagt. Sokken met een neutrale kleur zijn wat ons betreft het best, omdat een opvallende kleur of een gek motief de aandacht kan afleiden.

 

De riem bij een kostuum behoort altijd dun te zijn.

De riem bij een kostuum behoort altijd dun te zijn. Dat ziet er namelijk een stuk formeler uit dan een dikker riem, die over het algemeen toch beter past bij een jeans of alledaagse broek. Daarnaast is het belangrijk dat de riem altijd in dezelfde kleur is als de schoenen.

De stropdas behoort een donkerdere kleur te hebben dan het overhemd.

 Een lichtere stropdas ziet er raar uit. Qua lengte moet de stropdas eigenlijk net de tailleband van de broek niet bereiken. Ook is het natuurlijk belangrijk dat de stropdas op de juiste manier geknoopt is. Maar hoe moet je eigenlijk een das knopen?

Meer weten?

Bij Topsuits werken we zoveel mogelijk op afspraak. Op die manier neemt onze stylist uitgebreid de tijd om met hèt kostuum uit te zoeken voor die mooiste dag van je leven!